Sneaker
Schoenen

Sneakers

Het wordt zomer en dus zie je ze weer te kust en te keur: sneakers. Een type schoen waarvan niemand precies de omschrijving lijkt te weten waardoor de loopschoen en de sneaker steeds meer een grote familie lijken te vormen. In z’n algemeenheid wordt gesteld dat het een loopschoen is die je alleen draagt voor dagelijks gebruik. Hoe dan ook, er zijn voldoende redenen te bedenken waarom je tijdens de zomermaanden sneakers moet gaan dragen. Maar waar let je op als je op het punt staat hippe sneakers aan te schaffen?

Goede pasvorm is belangrijk

Let bij sneakers vooral goed op de pasvorm en zorg vooral dat je tenen voldoende ruimte krijgen. Zie je bij het passen aan de zijkant van de schoen een knobbel? Dan zijn je schoenen gewoon te smal. De lichte schoenen hebben meestal een ronde neus, kies je voor te smalle schoenen dan kunnen je tenen zomaar klem komen te zitten.

Kies bij voorkeur voor een schoen met veters

Een lekker schoentje sluit altijd goed aan op de wreef en je hiel. Neem dus bij voorkeur een veterschoen. Zo bepaal je zelf hoe strak of los jij de schoen draagt en kun je door de schoen wat strakker te strikken blaren voorkomen. Je kunt dan namelijk niet schuiven in je schoen. Sneakers hebben in negen van de tien gevallen een stroeve zool met een zeer goed profiel. Je hebt zo altijd goede grip. Wil je tijdens het lopen – of weet je dat je relatief veel gaat lopen- ook nog eens de beste schokabsorptie, kies dan voor schoenen met wat dikkere zolen. Die zijn er ook ruim voldoende.

Je merkt niet dat je iets om je voeten hebt

Overigens moeten mensen die nog wel eens met kramp te maken krijgen of telkens weer drukpunten voelen in de schoenen echt eens sneakers gaan proberen. Deze schoenen zijn zeer flexibel en bewegen daarom steeds goed met de voet mee. Daardoor is de spierontwikkeling goed en voorkom je dus die vervelende drukpunten. Typerend voor deze schoen is dat ie vederlicht is en je vaak niet eens merkt dat je iets aan je voeten hebt.

Laat de zomer maar komen

Tenslotte: het aanbod is tegenwoordig indrukwekkend te noemen. Soms is de scheidslijn met een andere type schoen flinterdun, maar zeker met bovenstaande punten in je gedachten herken je een goede sneaker meteen. Binnen op slippertjes, buiten ook met vederlichte schoentje om je voeten. Laat de zomer maar komen!

Meer te weten komen over sneaker? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *