Schoenen

De nieuwe barefoot running schoenen kopen

Barefoot running schoenenBarefoot schoenen kun je prima minimalistische schoenen noemen. De schoen is te herkennen aan de zeer flexibele zool die bovendien geheel vlak is. De schoen biedt geen ondersteuning aan je enkel of je voetboog. Barefoot schoenen hebben een dunne platte zool die je voeten in staat stellen om op natuurlijke wijze te bewegen. De barefoot schoen heeft met name een beschermende werking, zonder dat het natuurlijke gevoel weggenomen wordt. Het is alsof je op blote voeten loopt met enkel een dun zooltje onder de voeten die als bescherming dient.

Je voelt vrijwel alles onder je voeten: van zand tot takjes en steentjes

Op barefoot schoenen voel je vrijwel alles waar je op staat; van takje en steentje tot zacht gras en zand. Het is alsof je op blote voeten loopt. Daarom worden deze schoenen dus ook barefoot of barefoot running schoenen genoemd. Het dragen van barefoot schoenen heeft een positieve uitwerking op heel het lichaam. Je aardt beter als er geen dikkere zool tussen de ondergrond en je voeten zit. Door het dragen van barefoot schoenen zou je beter met stress om kunnen gaan.

Op barefoot schoenen moet je steeds zelf je lichaam corrigeren

Op barefoot schoenen moet je steeds zelf je lichaamshouding corrigeren en dat is ook precies waar ons lichaam voor gemaakt is. Veel mensen denken dat een barefoot schoen er op voorhand al ouderwets uitziet. Zij denken in dat kader vaak aan de schoen met de vijf losse tenen. Ondertussen zijn er echter veel hippere modellen verkrijgbaar. Overigens zijn de barefoot schoenen met de vijf losse tenen wat betreft het gebruik het aanraden meer dan waard. Je draagt de schoenen gewoon in de zomer en in de winter en kunt er gewoon alles mee doen. Je laat door het dragen van barefoot schoenen meer over aan het lichaam zelf. Zo wordt je eens een keer niet ondersteund door een verhoging of een dikke zool.

Geen blaren en sterke gewrichten door het dragen van barefoot schoenen

Gebruikers van barefoot schoenen klagen zelden tot nooit over een blaar of blaren, zelfs niet als je onderweg ook op deze schoenen door water loopt. Sterker nog; gebruikers van barefoot schoenen ondervinden nooit pijn aan de gewrichten en ze hebben zelfs de indruk dat hun enkels en knieën sterker geworden zijn sinds ze barefoot schoenen dragen. Probeer het ook eens; je zult zelf al snel de voordelen van het dragen van deze schoenen ervaren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *