Meubels

Creëer sfeer in je huis met white wash winkelkasten

white wash wit kasten

 

Onze white wash winkelkasten zijn een echte eyecatcher in je interieur. Het is natuurlijk heerlijk om de woonmagazines door te bladeren, Pinterest af te struinen en de woonboulevards af te lopen op zoek naar het ideale pronkstuk voor je huis. Je hoeft niet verder meer te zoeken. Denk eens aan een prachtige white wash winkelkast!

 

Wat is White Wash?

White wash meubels zijn geverfd met de speciale white wash techniek. Deze populaire verftechniek zorgt ervoor dat je houten meubels een prachtige uitstraling en gebleekt effect krijgen. Oorspronkelijk komt deze techniek van de boerderijen van vroeger. Daar had men vaak witte muren bedekt met kalk. Als er wat kalk over was, dan werden de meubels er ook mee behandeld. Deze behandeling gaf de meubelstukken een heel speciale uitstraling. Ook al komt de techniek dus van vroeger, white wash is nog steeds ongekend populair. Je kunt vrijwel alle houten meubels een white wash look geven. Zo kun je bedden, kasten, tafels, stoelen, bureaus en dressoirs in deze stijl kopen. Wit zorgt ook voor een frisse en ruimtelijke uitstraling in je huis. White wash meubels geven je huis vaak een landelijk tintje. Het doet je ook aan brocante denken. Je ziet de houtnerf van de meubels prachtig naar voren komen door de witte verflaag.

 

White wash winkelkasten

Een zeer populair meubelstuk is onze white wash winkelkast. Dit soort apothekerskasten zijn gemaakt van massief hout. De kast komt oorspronkelijk ook uit de apothekerswereld. In zo’n winkelkast heb je enorm veel opbergruimte. Er zijn laatjes, kastjes en deurtjes waarachter je je spullen kunt verbergen. De onderkant is veelal gesloten, ideaal voor al je frutsels. De bovenkant van de kasten hebben een meer open karakter. Voor de planken zitten deuren met glas. Deze planken zijn ideaal om decoratieve voorwerpen of herinneringen op uit te stallen. Je hebt winkelkasten in alle maten. Loop eens binnen in een showroom! Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om een winkelkast speciaal op maat te laten maken. Informeer in de showroom naar de mogelijkheden.

 

DIY

Het is tegenwoordig prima mogelijk om het white wash effect zelf na te bootsen met de juiste hulpmiddelen en wat geduld. Er bestaat speciale verniswas zodat je je eigen houten meubels deze hippe look kunt geven. Niet alleen leuk, maar natuurlijk ook heel duurzaam als je zo nog langer kunt genieten van die tafel waar je eigenlijk al lang op was uitgekeken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *